Schoolkamp eerstejaars

Donderdag 28 en vrijdag 29 september waren al onze eerstejaars-leerlingen op schoolkamp in Heino. Na een busreis en een regenachtig begin deden de leerlingen in groepjes mee aan een groot spellen-parcours. Hierbij deden leerlingen mee aan activiteiten als: klimmen, boogschieten, kanoën, bikesteppen, obstakel race en andere groepsspelen. In de namiddag hebben de leerlingen een douane-spel gedaan, waarna er nog vrij is gevoetbald, gerend en gezellig is samengekomen met de klasgenoten.
In de avond kregen de leerlingen heerlijk eten van de barbecue. Rond 21:00 dachten de leerlingen zich te kunnen opmaken voor een goede nachtrust, maar de waaghalzen mochten ook kennismaken met Rogier Hasselberg.
Een spooktocht, waarbij de leerlingen in het donker op zoek gingen naar deze gevaarlijke man met een gasmasker op…. Moe en voldaan liep de laatste groep terug rond middernacht. ’s Nachts hebben de meeste leerlingen heerlijk geslapen, terwijl sommige leerlingen nog spannende verhalen vertelden op de kamers.
De tweede dag hadden we heel veel geluk met het weer en hebben de leerlingen in de zon een vlot gebouwd, waarmee ze een meertje zijn rondgevaren, sommige leerlingen zijn gekapseisd en konden het laatste stukje naar de kant zwemmen. Verder werd er een spannend spel levend stratego gespeeld, waarbij de leerlingen een vlag moesten verbergen voor de tegenpartij in het bos.
Na een snelle douche en alle kamers netjes te hebben schoongemaakt, zijn we weer vrolijk richting Rotterdam gereden.