noun_625998_cc_yellow

Op het Lyceum Kralingen volgen leerlingen vijf jaar lang havo-onderwijs of zes jaar vwo- onderwijs. Naast reguliere vakken kunnen excellente leerlingen programma’s volgen waarin zij hun talenten verder ontwikkelen en hun kijk op de wereld verbreden. Wij leiden op tot wereldburgerschap, wat de rode draad in ons onderwijs vormt en de extra activiteiten Technasium, Cambridge Engels en Talenta met elkaar verbindt.

De wereld van de leerlingen wordt in de loop van de opleiding steeds groter, waarvan ook onze excursies een reflectie zijn. In het eerste jaar verkennen we Rotterdam. We trekken langs de belangrijke plekken in de stad en de leerlingen leren de geschiedenis van de wereldstad waarin zij naar school gaan. In het tweede jaar bezoeken we andere Nederlandse steden, we kijken naar de overeenkomsten en de verschillen. Weer een jaar later zijn de leerlingen te gast bij het Europees Parlement in Brussel. In het vierde leerjaar reizen de leerlingen naar Londen, Parijs of Berlijn en in het examenjaar naar Rome of Andalusiƫ. Onze Cambridge-leerlingen gaan naar New York!