Coderen

Voor jouw toekomst als wereldburger is het niet alleen handig, maar zelfs noodzakelijk dat je goed de weg weet in de digitale wereld van internet, computers en smart phones. De leukste en snelste manier om heel veel over digitale technologie te weten te komen is: zelf leren coderen. Oftewel: het omzetten van een idee in een taal die je computer begrijpt. Vroeger noemden ze dit ‘programmeren’. Het begint met je eigen game maken (de hele klas doet dat, dus jullie spelen elkaars game!), vervolgens bouw je je eigen website en nog veel meer.

Als je aan het coderen bent, ben je eigenlijk puzzeltjes aan het oplossen: je haalt een probleem uit elkaar en de deelproblemen die je dan hebt, los je stap voor stap op. Zo elegant mogelijk. Wat je dan vooral aan het doen bent heet computational thinking: creatief denken over de logische stappen die je moet nemen. Je ziet meteen dat dit niet alleen van pas komt bij coderen, maar bij alles wat je nu doet en bij wat je later allemaal gaat doen.

Naast coderen leer je ook andere digitale vaardigheden – om je computer (beter) te leren gebruiken en te begrijpen hoe social media werken. Zo leer je bewust omgaan met digitale technologie en nadenken over de gevolgen daarvan op ons dagelijks leven.

Code Club Kralingen

Programmeren wordt steeds belangrijker in onze wereld. Websites, telefoons, en zelfs wasmachines, ze zitten vol software. Goed dus als kinderen dat op jonge leeftijd al leren en dat kan iedere zaterdag van half 2 tot 3 bij Lyceum Kralingen.

Kinderen vanaf 8 jaar zijn wekelijks welkom om onder leiding van juf Felienne te leren programmeren in Scratch. Die taal is speciaal voor kinderen ontwikkeld, is kleurrijk en vrolijk, en nodigt ze uit om lekker zelf aan de slag te gaan.

Als ze iets verder zijn, kunnen we ook aan de slag met de microbit en met Python. Hun voortgang houden ze bij op hun eigen (zelf geprogrammeerd) website!

Update: Op 16 september 2017 is er een proefles waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de lessen.
Voor meer informatie kun je mailen naar Felienne Hermans, felienne@gmail.com

Of vul onderstaand formulier in om je aan te melden.

Voornaam *

Achternaam *