De brugklas

Lyceum Kralingen heeft een tweejarige brugklas voor leerlingen met een havo- of havo/vwo advies. Dit betekent dat je met een havo- of havo/vwo-advies twee jaar lang bij elkaar in de klas zit. Aan het einde van het tweede jaar stroom je door naar havo of vwo, afhankelijk van je resultaten en het advies van je mentor.

Met een vwo-advies kom je direct in onze categorale vwo-klas, waar je vanaf het begin onderwijs op vwo-niveau volgt.

De belangrijkste vakken in het voortgezet onderwijs (de 'kernvakken') zijn Nederlands, wiskunde en Engels. Omdat digitale technologie meer en meer bepaalt hoe wij ons leven leiden, vinden wij coderen net zo belangrijk als Nederlands, Engels en wiskunde. Op het Lyceum Kralingen volgen alle brugklasleerlingen dan ook dit vak.

Bijzonder is ook dat al onze brugklassers het Technasium-vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) volgen. Zo bieden wij onze leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met het Technasium. Bekijk vakken onderbouw om te zien welke vakken je daarnaast nog gaat volgen.