Science Festival

Science Festival 27 januari 2017 09:00u – 15:00u.

Kom met eigen ogen zien wat onze leerlingen maken en doen! Op ons Science Festival laten leerlingen zien waaraan zij gewerkt hebben bij Science-vakken. Zij richten tentoonstellingen in over de scienceprojecten die zij hebben gedaan, zoals bijvoorbeeld over een vulkaanuitbarsting, een hovercraft of de opwekking van windenergie.

Publiekstrekker nummer 1 zijn de robots van het leerlingenteam Robotica. Tijdens het Science Festival laten de leerlingen zien hoe hun robots werken. Lyceum Kralingen heeft al verschillende internationale prijzen gewonnen en werd tijdens de Roboticuswedstrijd in 2011 zelfs landskampioen en vertegenwoordigde Nederland in Mexico.

Het festival is een mooie gelegenheid om onze school te leren kennen. Dwaal rond door de gangen en stap lokalen binnen waar van alles te doen en te zien is. Zo kun je in het biologielokaal kennismaken met onze python en hagedis of je gezondheid laten testen. Bij scheikunde mag je zelf de witte jas aantrekken en allerlei interessante proeven doen.

Welkom in de wereld van wetenschap en techniek! Meer informatie en aanmelden doe je via een e-mail aan Patricia Derksen pderksen@lmc-vo.nl