Ik snap het

Hoogtepunten 2020-2021

Op deze pagina volgt een selectie van de hoogtepunten van het schooljaar 2020-2021. Wil je meer zien? Bekijk dan onze social media!

September*

We zijn gestart!

Omdat we door corona niet op kamp konden, begonnen we het jaar met verschillende uitjes. Zo gingen de eerstejaars op survival in Rotterdam!

Oktober*

Op excursie

Niets leuker dan buiten de school leren! Zo gingen o.a. alle eerstejaars klassen met geschiedenis naar het Openluchtmuseum in Arnhem en waren 5 & 6 vwo in de Kunsthal voor een tentoonstelling over de wisselwerking tussen popmuziek en beeldende kunst. Ook gingen de derdejaars Technasium naar de Dakakkers (een moestuin bovenop een flat) voor een onderzoek over het ontwerpen van een bijenhotel.

November*

In het Jeugdjournaal!

Naast de lessen en uitjes maakten we verschillende nieuwe schoolvideo’s. Met de 360º VR video haalden we zelfs het Jeugdjournaal en TV Rijnmond!

December*

Online lessen

Ineens weer dicht… Halverwege december gingen we door corona weer op slot, alle leerlingen volgden online onderwijs. Gelukkig lagen alle draaiboeken klaar en konden we snel schakelen. Binnen een dag waren de roosters gewijzigd en gingen we aan de slag!

Januari*

Trots!

Onze Codasium docent Dr. Felienne Hermans wint de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek! De prijs ontvangt ze van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (1752) voor haar inzet om programmeren en programmeertalen voor kinderen toegankelijker te maken.

Februari*

Persoonlijk bezoek

Omdat we onze leerlingen bijna twee maanden niet hadden gezien, brachten we iedereen een persoonlijke kaart en goodiebag voor de online lessen. Het was fantastisch om elkaar zo weer even te zien en bij te kletsen.

Maart*

Ijsjes en verkiezingen

Eindelijk, we kunnen weer naar school! Voor iedereen is er na de eerste week van fysieke lessen een welverdiend ijsje. Ondertussen organiseert de leerlingenraad scholierenverkiezingen. Met een opkomstpercentage van bijna 50% is het een doorslaand succes!

April*

Feest!

Yes! Met de goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs is ons zelf ontwikkelde vak ‘Modelleren en Programmeren’ een examenvak geworden! Tot 2025 zijn we de eerste en enige school van Nederland die dit vak mag aanbieden. Hierna wordt het vrijgegeven en kunnen alle andere scholen gebruik maken van onze kennis.

Mei*

Ruben vertegenwoordigt Nederland

Ongelooflijk! Met Ruben, Martijn, Rohan en Raymond hadden we de grootste vertegenwoordiging van alle scholen bij de nationale finale van de International Junior Science Olympiad (IJSO).

Na een enerverende dag, won Ruben een gouden medaille! Door deze overwinning mag hij het in december opnemen tegen leerlingen uit alle windstreken in een internationaal toernooi georganiseerd door de Verenigde Arabische Emiraten.

Juni*

Jongerendebater 2021

In juni wint Yahya het Groot Jongerendebat Rotterdam! De jury verkoos hem tot allerbeste jongerendebater 2021.

*Juli

Nog meer prijzen!

We wonnen 2 van de 4 prijzen bij de Raspberry Pi Competitie 2021! Tijdens deze jaarlijkse competitie worden teams van scholieren uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige computer in creditcardformaat – innovatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken uit onze samenleving. Aan de landelijke wedstrijd deden 64 teams mee, maar liefst 4 van onze teams haalden de finale!