Deze website maakt gebruik van Cookies. Meer informatie.

Ik snap het
Zoeken

Inschrijven schooljaar '23-'24

Leuk dat je voor onze school hebt gekozen! Op deze pagina kun je een afspraak inplannen voor een intakegesprek en lees je alles over het inschrijfproces.

Intakegesprek

Is Lyceum Kralingen je eerste keus? Mooi! Dan ben je van harte welkom om een intakegesprek in te plannen. Het gesprek zal ongeveer 20 á 30 minuten duren. Let op: je kunt alleen een intakegesprek inplannen als Lyceum Kralingen je eerste keus is.

  • Op 8 en 13 maart organiseren wij feestelijke inschrijfavonden. Je wordt verzocht om je op een van deze dagen in te schrijven.
  • Ben je verhinderd op 8 en 13 maart? Dan kun je je inschrijven op een ander moment. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Onderstaande knoppen brengen je naar de agenda waar je een datum en tijdvak kunt selecteren voor een intakegesprek en naar het toelatingsbeleid voor groep 8 leerlingen.

We verwachten dat je je voorbereid op het intakegesprek. Benieuwd naar wat je mee moet nemen en wat er van je verwacht wordt tijdens het gesprek? Scrol snel verder!

VOORBEREIDING INTAKEGESPREK

Tijdens het intakegesprek staat de motivatie voor je keuze voor Lyceum Kralingen en voor een van de pijlers Taal & Cultuur, Codasium of Technasium centraal. We willen je daarom vragen om je voor te bereiden, klik op de knop hieronder om te zien wat er van je verwacht wordt. Verder neem je mee:

  • Het advies van de basisschool met unieke code
  • De voorkeurslijst scholen
  • Het onderwijskundig rapport (OKR)
  • Legitimatiebewijs
  • Twee pasfoto’s van jezelf
  • Eventuele andere relevante gegevens, denk hierbij bijvoorbeeld aan een dyslexieverklaring

Heb je nog een vraag? Twijfel dan niet en neem contact met ons op, dit kan via info@lyceumkralingen.nl.

Zij-instromers

Zit je al op de middelbare school en wil je overstappen? Neem vanaf 1 april contact op via info@lyceumkralingen.nl. Via onderstaande knop vind je het toelatingsbeleid voor zij-instromers.

Doorstromers

Heb je je mavo of havo diploma behaald en wil je doorstromen naar havo of vwo op het Lyceum Kralignen? Neem dan vanaf 1 april contact op via info@lyceumkralingen.nl.