Deze website maakt gebruik van Cookies. Meer informatie.

Ik snap het
Zoeken

Codasium

Op het Codasium leer je programmeren. Je leert om computers te laten doen wat jij zegt. Hoe dan? Door codes te schrijven. Met die codes kan je elk denkbaar digitaal apparaat programmeren.

Code the future*

Denk in oplossingen

Je gaat in kleine groepjes aan het werk. Eerst in opdracht van een docent en later van een echt bedrijf, om een probleem in dat bedrijf op te lossen. Zo leer je samenwerken, doorzetten en computational thinking* (een handige manier om problemen op te lossen).

Als je kan programmeren, begrijp je veel beter hoe digitale apparaten werken en kun je andere mensen helpen ze te gebruiken. Aan de kennis van het Codasium heb je dus altijd wat, welk werk je later ook gaat doen.

Computational Thinking

Als je aan het coderen bent, ben je eigenlijk puzzeltjes aan het oplossen: je haalt een probleem uit elkaar en daarna los je de kleinere problemen zo helder en mooi mogelijk op. Stap voor stap.

Games, big data, social media*

We gaan verder

Op het Codasium leer je niet alleen programmeren, maar ook nadenken over social media en internet.

Denk maar eens aan fake news en aan de invloed van Instagram, TikTok en WhatsApp op ons leven. Ook leer je over big data en de invloed van games.

We praten in de klas over deze onderwerpen en bedenken hoe het beter kan.

Samenwerken?

Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Codasium via: info@lyceumkralingen.nl

Sky Code Antwoorden

Heb je als groep 7 of 8 leerling ons spel 'Sky Code' gespeeld en wil je nieuwe grenskaarten of de antwoorden controleren? Bekijk dan onderstaand document.

Kennismaken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om verder kennis te maken? Bekijk ze via onderstaande knop!