Deze website maakt gebruik van Cookies. Meer informatie.

Ik snap het
Zoeken

Hoogtepunten 2021-2022

Ben je benieuwd hoe een schooljaar eruit ziet op het Lyceum Kralingen? Op deze pagina volgt een selectie van de hoogtepunten van het schooljaar 2021-2022. Wil je meer zien? Bekijk dan onze Instagram pagina!

*September

We zijn gestart!

Omdat sommige uitjes vorig schooljaar niet konden plaatsvinden, begonnen we het jaar met kamp en andere excursies en sportieve uitjes die niet door konden gaan. Zo gingen de examenklassen naar Portugal!

*Oktober

Excelsior School

We zijn een Excelsior School geworden! Dit betekent dat we gebruik gaan maken van de faciliteiten van Excelsior, o.a. sportactiviteiten, maar ook workshops over sport, gezondheid en onderwerpen als discriminatie. Op naar een mooie samenwerking!

*November

Wereldgerechten

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen elkaar goed leren kennen. Voor de Wereldgerechten brunch nam iedereen gerechtjes en verhalen mee van thuis. Zeker voor herhaling vatbaar!

*December

Codasium

Twee leerlingen van het Codasium zijn onder begeleiding van dr. Felienne Hermans naar de VU geweest voor een hoorcollege ‘programming with C++’. Wat een ervaring!

*Januari

Buitenschoolse activiteiten

De scholen zijn weer open en de buitenschoolse activiteiten weer volop in gang. Leerlingen konden zichzelf inschrijven via talentoplyceumkralingen.nl voor muziek, schaken, handletteren, ebru kunst, gitaar spelen en nog meer!

*Februari

Uitjes en activiteiten

In februari gingen we snowboarden, skiën, schaatsen, naar het Natuurhistorisch Museum en met Valentijnsdag hebben onze leerlingen prachtige kaartjes gemaakt voor eenzame ouderen uit onze buurt!

*Maart

Van Darwin tot DNA

De Universiteit Leiden verzorgt vaker gastcolleges bij ons op school. In maart ging het over de spannende reis van Darwin tot DNA met de onderwerpen: genetische code, evolutiebiologie, embryologische ontwikkeling en moderne technieken als RNAi.

*April

Meesterproef Technasium

Met trots kunnen wij vertellen dat alle examenleerlingen het vak O&O hebben afgerond. De opdrachtgevers Mammoet, Rijkswaterstaat en Singa en natuurlijk het publiek waren zeer onder de indruk van de presentaties van onze leerlingen over: het ontwerpen van een Rapid Response Voertuig bij noodgevallen, een (water-)wegovergang voor dieren en een zelf gebouwde en geprogrammeerde vierpotige robot!

Lyceum Kralingen wint NK Robocup Junior!

Het was een hele spannende dag, maar Team Roboticus van Lyceum Kralingen wist op 23 april de winst te pakken met een zelfgebouwde autonome voetbalrobot!

"De competitie was heel goed, ik dacht dat we zouden verliezen" ~ Edgar 4V

Team Roboticus kreeg niet alleen een beker voor de eerste prijs, maar hebben ook een ticket bemachtigd om Nederland te vertegenwoordigen op het WK in Thailand.

"De wedstrijd was gezellig met iedereen van ons team erbij. Het winnen maakte het zelfs beter." ~ Selim 4V

*Mei

Beste Jongerendebater

We hebben lang moeten wachten op de finale van de 12e editie van het Groot Jongerendebat 2021, maar in mei was het eindelijk zo ver. Het was een mooie dag en onze leerlingen hebben weer top gepresteerd. Yayha heeft zelfs voor de tweede keer gewonnen! Het is voor het eerst dat iemand twee keer de prijs voor ‘beste debater’ binnen sleept, echt een geweldige prestatie!

Cambridge reis NY

Na jaren kon het weer: de reis New York voor de leerlingen die het Cambridge programma volgen. We hebben o.a. het MOMA museum, de ‘Flat Iron’ building (oudste wolkenkrabber), de hal van het Grand Central Station, Trinity Church, the Chrysler building, Central Park Zoo, the Museum of Natural History, een baseball wedstrijd van de New York Mets en The Brooklyn Bridge bezocht.

*Juni

GESLAAGD!

Wat zijn we trots op onze examenleerlingen en hun prestaties!

*Juli

Robocup WK in Thailand

Wat een ervaring: Team Roboticus is naar Thailand gereisd voor het Robocup WK 2022! Benieuwd wat ze hebben beleefd en hoe ze op de vierde plek zijn geëindigd? Lees dan de blog!