Technasium

Op ons Technasium leer je onderzoeken en ontwerpen. Je werkt in teams aan een echt probleem van een bedrijf of organisatie.

Creativiteit gevraagd*

Onderzoek & ontwerpen

Op het Technasium zit je niet zomaar stil in de klas te luisteren naar de docent, je gaat zelf aan het werk. In een team met klasgenoten. Drie uur per week werk je samen aan een project – je begint met een echt probleem en eindigt met de presentatie van jullie oplossing.

Hoe kom je aan oplossingen? Door in elke project dezelfde stappen te doorlopen: onderzoeken, brainstormen, schetsen, ontwerpen en modellen maken in de Technasium werkplaats.

Bij veel projecten leggen we de link met wereldburgerschap: je leert over andere culturen en zoekt oplossingen die de wereld een beetje mooier maken!

Project: JumpXL

Onze tweedeklassers hebben dit jaar een nieuwe area ontworpen voor JumpXL. In de trampolinehal was nog een hoek waar ze niks mee deden [»]

Nieuwe technologie*

Nieuwe technologie

Op ons Technasium werk je met de nieuwste technologieën!

Zo leer je o.a. ontwerpen in verschillende 3D-computerprogramma’s. En als je een presentatie voor de opdrachtgever hebt, pak je een 3D-bril om je computermodel te laten zien.

In onze werkplaats gebruik je niet alleen je handen om de mooiste maquettes, modellen en testopstellingen te maken. Je leert ook werken met de 3D-printer en computergestuurde lasersnijder.

En wanneer je een filmpje gaat maken, pak je onze gimbal uit de kast. Zo film je altijd recht!

Project: Ecoduct

Een team vierdeklassers heeft vorig jaar een ecoduct ontworpen voor ingenieursbureau Sweco. Een nieuwe weg in Brabant moest worden voorzien van een ecoduct om twee natuurgebieden aan elkaar te verbinden [»]

Stichting Technasium

Onze school is een erkend Technasium. Op de site van deze stichting lees je meer over wat er allemaal kan met dit projectonderwijs.

Samenwerken?

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe opdrachtgevers! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Technasium via: info@lyceumkralingen.nl

Kennismaken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om verder kennis te maken? Bekijk ze via onderstaande knop!